FAQ

Kan JouwVolgendeStap ook begeleiden in veranderprogramma’s of strategievorming?

Wij begeleiden teams en organisatie in het totale proces van veranderingen en teamontwikkeling. Onze tochten en buitenprogramma’s zijn hiervan een onderdeel maar kunnen ook los worden ingezet.

Waarom gaat JouwVolgendeStap op pad in een uitdagende omgeving?

Onze tochten vinden altijd grotendeels buiten plaats, omdat we je letterlijk en figuurlijk in beweging willen krijgen. Daarmee breng je namelijk een versnelling aan in je ontwikkeling. Buiten, vooral in de natuur, kom je eerder tot nieuwe of andere inzichten en ben je creatiever. Dat weten we uit eigen ervaring en daarnaast wordt het ook steeds weer aangetoond in diverse onderzoeken.

Wat biedt JouwVolgendeStap?

Wij bieden iets anders dan een training en meer dan coaching. We stoppen onszelf daarom niet in een hokje. Uiteraard luisteren we naar je, stellen we kritische en indringende vragen. Wij stimuleren je de tocht te aanvaarden met het einddoel voor ogen, tegelijkertijd aandacht te houden voor het proces dat daarvoor nodig is. Wij zijn soms de stok achter de deur en dan weer de helpende hand. Kortom: als een gids leiden we je door het landschap van je vraag op weg naar het antwoord.

Waarom gaat JouwVolgendeStap met een groep op pad?

Het antwoord op die vraag is eigenlijk heel simpel. Je bent altijd in interactie met je omgeving en de mensen om je heen. Het is immers zo dat alle stappen die jij zet, alle acties die jij onderneemt, een direct gevolg hebben voor de mensen om je heen en vice versa. Het groepsproces helpt jou om in beweging te komen en te blijven, om het antwoord op je vraag te zoeken en je stappenplan te bepalen.

Waarom gaan er twee begeleiders mee per groep?

Elke groep krijgt twee begeleiders mee in het programma en dat is niet voor niks. De begeleiders verbinden hun talenten en bereiken samen meer dan alleen. We ervaren telkens weer dat we met z’n tweeën indringend, snel en efficiënt kunnen werken.

Wat wordt er van mij, als tochtdeelnemer, verwacht?

Het spreekt voor zich dat wij geen resultaat met je behalen, zonder dat jij je daarvoor ook inspant. In onze filosofie en aanpak ben jij de eigenaar van je vraag en verantwoordelijk voor  je eigen traject. Samen met jou formuleren we de stappen die jij wilt zetten. Jij toont daarbij lef en stelt je open. De eerste stap die je vervolgens zet, is: meegaan. Daarna laat je je verrassen door wat er op je pad komt.

 

 

Nieuws

Onze klanten

Michel (zelfstandig ondernemer):

‘Margreet en Arnaud weten met hun programma ‘Jouw volgende stap’ je letterlijk en figuurlijk tot een volgende stap te brengen. De oefeningen, in samenspel met anderen en alleen, zijn stuk voor stuk fysieke en mentale uitdagingen. De afwisseling, de schoonheid van de natuur, de integriteit waarmee het programma gebracht wordt maakt het programma werkelijk tot een investering in jezelf om je ook daadwerkelijk die volgende stap te laten maken.’

Michel

Belangstelling

Neem contact met ons op