Onze aanpak

Onze filosofie:

Het doorbrengen van tijd in de natuur lijkt cruciaal voor het effectief gebruik van de cognitieve vermogens en de ruimte en vrijheid om echt te voelen en na te denken over wat je wilt bereiken en hoe je dat aan wilt pakken. Dit gegeven gebruiken en vergroten wij met onze aanpak.

“Een reeks van onderzoeken uitgevoerd in de afgelopen twintig jaar heeft aangetoond dat mensen blijk geven van veel meer aandacht, een sterker geheugen en een verbeterde cognitie, wanneer ze een tijd in een landelijke omgeving hebben doorgebracht. Hun hersenen worden kalmer en scherper. Volgens de Attention Restoration Theory, de ART, komt dat doordat hersenen kunnen ontspannen wanneer mensen niet overstelpt worden met externe prikkels. Ze hoeven hun werk geheugen niet meer te belasten met de verwerking van allerlei soorten bottom-up afleidingen. Hierdoor ontstaat ruimte om te mijmeren en krijgt de mens meer greep op zijn geest”

Wij gebruiken bovenstaande in onze aanpak, waarbij we alle stappen van een expeditie doorlopen om tot een geslaagde verandering of transitie te komen. Kijkend naar een organisatie zien we in de praktijk dat elementen van een expeditie figuurlijk terugkomen in het handelen van mensen en organisaties. Dus maken wij gebruik van bijvoorbeeld teamanalyses, brengen we de stakeholders in beeld, onderzoeken we de risico’s en realiseren we ons dat je heel goed moet weten wat je doel is en hoe je daar komt (plan van aanpak). Op alle elementen creëren we (waar nodig) beweging, is er natuurlijk ruimte om stil te staan bij wat je al bereikt hebt (ook van het uitzicht genieten) én anticiperen we op onverwachte wendingen (het weer kan tenslotte opeens omslaan..).

 

Nieuws

Onze klanten

Marcel (manager Thuiszorg):

‘JouwVolgendeStap helpt je om je huidige positie te bepalen en brengt je bestemming in kaart. Daarnaast krijg je hulp in het uitzetten van de route naar je doel. Hierdoor ga je daadwerkelijk aan de slag met het verwezenlijken van je ambities. Het programma heeft me doen besluiten de volgende stap daadwerkelijk te zetten en me doen inzien dat het ook echt kan.’

Marcel

Belangstelling

Neem contact met ons op